István, Vajk
19 °C
33 °C

Még több eledelt gyárt a Mars

2007.10.24. 07:26
A folyamatosan növekvő kereslet, valamint az egyre szűkösebb nyugat-európai kapacitások miatt várhatóan újabb gyártási programokat telepít Magyarországra a világ egyik legnagyobb édesség- és állateledel-gyártója, az amerikai Mars csoport. Ezzel párhuzamosan tovább bővítik a csongrád-bokrosi, immár több mint 600 dolgozót foglalkoztató üzemet.

Várhatóan újabb, jelentős volumenű kapacitásbővítő beruházási program megvalósításába kezd Magyarországon a világ egyik legnagyobb édesség- és állateledel-gyártója, az amerikai Mars csoport - erősítette meg a Napi Gazdaság információit Mayer Zsolt, a Mars Magyarország Kisállateledel Gyártó Kft. külkapcsolatokért felelős igazgatója.

A program hátterében az áll, hogy a folyamatosan növekvő kereslet, valamint az egyre szűkösebb, döntően nyugat-európai kapacitások miatt újabb gyártási programok kerülnek a multinacionális cég csongrád-bokrosi szárazeledel-előállító üzemébe.

Mayer a fejlesztés volumenéről, illetve annak részleteiről egyelőre nem kívánt nyilatkozni, ám azt elmondta, hogy az előkészítés már elkezdődött. Ugyanakkor hozzátette: Csongrád-Bokroson hamarosan befejeződik az a csaknem egymilliárd forint értékű beruházási program, amelynek keretében az úgynevezett jutalomfalat-gyártó üzemük kapacitását bővítik.

Elsősorban technikai és technológiafejlesztéseket hajtanak végre annak érdekében, hogy a nyugat-európai, főként az angol és a német piac egyre nagyobb igényét teljesíteni tudják. A folyamatos kapacitásbővítés a beszállítók számára is fontos, hiszen a Mars a felhasznált alapanyagok több mint 80 százalékát a hazai piacról szerzi be.

Ezzel párhuzamosan mintegy 40-50 fős létszámbővítésre is sor kerül az immár több mint 600 dolgozót foglalkoztató, a közelmúltban nevet is változtatott cégnél. Az igazgató emlékeztetett, hogy augusztustól a Masterfoods helyett az anyacég nevét használják.