Aliz
6 °C
14 °C

Még több eledelt gyárt a Mars

2007.10.24. 07:26
A folyamatosan növekvő kereslet, valamint az egyre szűkösebb nyugat-európai kapacitások miatt várhatóan újabb gyártási programokat telepít Magyarországra a világ egyik legnagyobb édesség- és állateledel-gyártója, az amerikai Mars csoport. Ezzel párhuzamosan tovább bővítik a csongrád-bokrosi, immár több mint 600 dolgozót foglalkoztató üzemet.

Várhatóan újabb, jelentős volumenű kapacitásbővítő beruházási program megvalósításába kezd Magyarországon a világ egyik legnagyobb édesség- és állateledel-gyártója, az amerikai Mars csoport - erősítette meg a Napi Gazdaság információit Mayer Zsolt, a Mars Magyarország Kisállateledel Gyártó Kft. külkapcsolatokért felelős igazgatója.

A program hátterében az áll, hogy a folyamatosan növekvő kereslet, valamint az egyre szűkösebb, döntően nyugat-európai kapacitások miatt újabb gyártási programok kerülnek a multinacionális cég csongrád-bokrosi szárazeledel-előállító üzemébe.

Mayer a fejlesztés volumenéről, illetve annak részleteiről egyelőre nem kívánt nyilatkozni, ám azt elmondta, hogy az előkészítés már elkezdődött. Ugyanakkor hozzátette: Csongrád-Bokroson hamarosan befejeződik az a csaknem egymilliárd forint értékű beruházási program, amelynek keretében az úgynevezett jutalomfalat-gyártó üzemük kapacitását bővítik.

Elsősorban technikai és technológiafejlesztéseket hajtanak végre annak érdekében, hogy a nyugat-európai, főként az angol és a német piac egyre nagyobb igényét teljesíteni tudják. A folyamatos kapacitásbővítés a beszállítók számára is fontos, hiszen a Mars a felhasznált alapanyagok több mint 80 százalékát a hazai piacról szerzi be.

Ezzel párhuzamosan mintegy 40-50 fős létszámbővítésre is sor kerül az immár több mint 600 dolgozót foglalkoztató, a közelmúltban nevet is változtatott cégnél. Az igazgató emlékeztetett, hogy augusztustól a Masterfoods helyett az anyacég nevét használják.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?