Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Közös irányítás alá kerülhet a MÁV a Volán vállalatokkal

2006.07.05. 08:58
Egy tárca irányítása alá kerülhet a MÁV a Volán vállalatokkal. A menetrendek összefésülésének eredményeként az állami támogatás negyedét kívánják megtakarítani, értesült a Magyar Hírlap.

A MÁV után a Volán vállalatok is a Gazdasági Minisztérium irányítása alá kerülhetnek, olvasható a Magyar Hírlap szerdai számában. A napilap értesülése szerint ezután kezdődne meg a közlekedési társaságok menetrendjének összefésülése.

Elviekben a jövőben egy településre csak vagy a MÁV, vagy az ott működő Volán társaság indít majd járatot. A Hírlap olyan becslésekre hivatkozik, amelyek szerint ezekkel az összevonásokkal, járatmegszüntetésekkel "a cégeknek átutalt 230-250 milliárd forintos éves állami támogatás negyede is megtakarítható."

A napilap értesülése szerint a "nagyvonalú díjkedvezményeket" is felülvizsgálhatják, valamint a MÁV-nál a várható átszervezések eredményeként akár 30 ezer munkahely is megszűnhet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?