Szilárda
-4 °C
2 °C

Kilenc völgyhíd az M6-oson

2007.04.12. 07:51
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium megjelentette az M6-os gyorsforgalmi út Szekszárd-Bóly és az M60-as Bóly-Pécs közötti szakaszának tervezésére, építésére, üzemeltetésére, fenntartására és mindezek finanszírozására szóló koncessziós közbeszerzési pályázatát.

A részvételi jelentkezéseket május 21-éig lehet benyújtani - derül ki a TED-adatbázisban megjelent hirdetményből. A beruházást az állam ppp-konstrukcióban tervezi megvalósítani, amelyben vállalja, hogy 30 évig rendelkezési állási díjat fizet a pályázaton nyertes konzorciumnak. Mindkét útszakaszt legkésőbb 2010 első negyedévében kell forgalomba helyezni.


A legnagyobb hazai völgyhíd az M7-esen

A Szekszárd-Bóly között megépíteni tervezett 50 kilométernyi kétszer kétsávos gyorsforgalmi úton 55 műtárgyat kell megépítenie a kivitelezőnek, többek között hét völgyhidat. A Bóly-Pécs közötti 30,2 kilométeres útszakaszon 32 műtárgyból kettő a völgyhíd.

Azok a cégek nem indulhatnak a pályázaton, amelyek 2005-ben vagy 2006-ban veszteségesek voltak, valamint a saját tőkéjük (közös részvétel esetén együttesen számítva) nem haladja meg a projekt megvalósításhoz szükséges tőke előzetesen becsült maximális értékének, 100 millió eurónak az ötszörösét.

A jelentkezőknek számos alkalmassági kritériumnak kell még megfelelniük, többek között rendelkezniük kell a részvételi határidőt megelőző ötéves időszakból legalább egy közlekedésiinfrastruktúra-fejlesztéssel kapcsolatos ppp-jellegű DBFO (tervezés, építés, finanszírozás és üzemeltetés)-projekt-referenciával.

A projekt teljes költségének meg kell haladnia a 100 millió eurót, a tagok legalább egyikének a nyertes konzorciumban 15 százaléknál nagyobb részesedéssel kell rendelkeznie, valamint túl kell lenni a projekt sikeres pénzügyi zárásán.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!