Jenő
-2 °C
6 °C

Milliárdos magyar beruházásra készül a Mitsubishi?

2002.01.28. 10:35
Az egyik legnagyobb japán konszern, a Mitsubishi több milliárd forintos költséggel alumíniumfeldolgozót építene a várpalotai ipari parkban - értesült a NAPI Gazdaság nem hivatalos forrásokból.
A Mitsubishi fémipari üzletágának gyártóbázisa a hírek szerint nagyjából ezer embert foglalkoztatna - írja a lap. A nem végleges tervek szerint innen látnák el alapanyaggal a Suzukit és több európai japán autógyárat is. Ha a tárgyalások sikeresen zárulnak, a beruházás még idén lekezdődhet.

Már van a parkban alumíniumfeldolgozó

A beruházás helyszínének állítólag kiszemelt ipari park nyolcvanezer hektáros területéből 22 hektárt már közművesítettek. A területen nemrég létesített üzemet a német tulajdonban lévő, alumínium-feldolgozással foglalkozó Metall-Form-Technik Kft. A cég elsősorban az autó- és repülőgépiparnak készít félkész termékeket.

Két éves adómentesség

A helyi önkormányzat a betelepülő vállalkozásoknak minimum két évig adómentességet kínál. A beruházásról szóló hírrel kapcsolatban a helyhatóságnál csak annyit közöltek, hogy egy japán cég valóban ilyen befektetésre készül - közölte a Napi Gazdaság.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?