Erik, Alexandra
EUR 386,12 Ft
USD 365,57 Ft
11 °C
23 °C

Milliárdos magyar beruházásra készül a Mitsubishi?

2002.01.28. 10:35
Az egyik legnagyobb japán konszern, a Mitsubishi több milliárd forintos költséggel alumíniumfeldolgozót építene a várpalotai ipari parkban - értesült a NAPI Gazdaság nem hivatalos forrásokból.
A Mitsubishi fémipari üzletágának gyártóbázisa a hírek szerint nagyjából ezer embert foglalkoztatna - írja a lap. A nem végleges tervek szerint innen látnák el alapanyaggal a Suzukit és több európai japán autógyárat is. Ha a tárgyalások sikeresen zárulnak, a beruházás még idén lekezdődhet.

Már van a parkban alumíniumfeldolgozó

A beruházás helyszínének állítólag kiszemelt ipari park nyolcvanezer hektáros területéből 22 hektárt már közművesítettek. A területen nemrég létesített üzemet a német tulajdonban lévő, alumínium-feldolgozással foglalkozó Metall-Form-Technik Kft. A cég elsősorban az autó- és repülőgépiparnak készít félkész termékeket.

Két éves adómentesség

A helyi önkormányzat a betelepülő vállalkozásoknak minimum két évig adómentességet kínál. A beruházásról szóló hírrel kapcsolatban a helyhatóságnál csak annyit közöltek, hogy egy japán cég valóban ilyen befektetésre készül - közölte a Napi Gazdaság.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét