Márta, Flóra
21 °C
34 °C

Ma indul a Mol-jegyzés

2004.03.01. 08:51
Mától vásárolhatják meg a hazai magánszemélyek az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. által felkínált 492 ezer Mol-részvényt. Az értékesítési árfolyam 6500 forint.
Mától vásárolhatják meg a hazai magánszemélyek az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. által felkínált 492 ezer Mol-részvényt. Az értékesítési árfolyam 6500 forint, ami az olajipari papír múlt pénteki ugrásának eredményeként már 4,4 százalékos diszkontot tartalmaz a piaci árhoz képest.

Kedvezmények ezúttal is lesznek. A halasztott fizetéssel történő vásárlás keretében a jegyzéskor 2500 forintot kell a magánszemélyeknek leszurkolni, a fennmaradó összeget pedig október 1-jéig kell kiegyenlíteni. Ezzel a konstrukcióval legfeljebb 200 részvényt igényelhet az érdeklődő, míg a teljes vételár befizetésekor 1500 darabban limitálták a vásárolható mennyiséget. Igaz, túljegyzéskor az előbbi kategóriát preferálja az ÁPV.

Túljegyzéskor az értékesítési időszak három nap elteltével, azaz már március 3-án is lezárható. Az IEB-nél internetes vételre is lehetőség nyílik, míg gyorsított részvényigényléssel kizárólag március 1-jén és 2-án vásárolhatnak a magánszemélyek. Az igénylési ívet ehhez a Mol Rt. honlapjáról tölthetik le a befektetők.

A Mol-részvényeket a Raiffeisen Értékpapír és Befektetési Rt. és kijelölt ügynökei mellett a Raiffeisen Bank, a CIB Bank és az IEB kijelölt fiókjainál, illetve a Takarékbanknál és kijelölt szövetkezeti fiókoknál igényelhetik az érdeklődők.