Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Gyilkossági turistatérkép Nápolyról

2008.03.02. 09:36
Nápolyban gyilkossági turistatérképet készítettek a helyi maffia, a camorra ellen tiltakozó diákok. Az elmúlt két év negyven maffiagyilkosságát tüntették fel rajta. A térképet ingyen fogják osztogatni.

Hamarosan terjeszteni kezdik Nápolyban azt a gyilkossági turistatérképet, amelyet a dél-olaszországi nagyváros diákjai készítettek el, hogy így hívják fel a figyelmet a helyi bűnszövetkezet, a camorra rémtetteire. A széthajtogatható térkép a 2005 és 2007 között elkövetett mintegy negyven camorragyilkosság helyét, időpontját és az áldozatok nevét tünteti fel a város központi és keleti, a bűnözés által leginkább sújtott részén.

"Azt tervezzük, hogy a térképet ingyen osztogatjuk majd a város utcáin a város lakóinak és a turistáknak. Fel akarjuk hívni a figyelmüket arra, hogy Nápoly nemcsak a gyönyörű műemlékek városa, hanem egyben a bűn egyik fővárosa is" - mondta el az AFP-nek Orazio Manzo, az akció egyik kezdeményezője. Megjegyezte azt is: szívesen átadnák a térképüket az idegenforgalmi hivatalnak is, de aligha fogadnák el. Igaz, a szemétválság már eléggé sokat ártott Nápoly külföldi hírének.

A Nápolyban és környékén garázdálkodó, számos családi klánra tagolódó camorra bűnszövetkezet becslések szerint mintegy ötezer tagú a nagyvárosban és a környező Campania tartományban. A nápolyi szemétválság, amelynek során januárra több ezer tonna el nem hordott hulladék halmozódott fel a nagyváros utcáin, részben annak a következménye volt, hogy a szemételtakarítás jórészt a camorra ellenőrzése alatt áll.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?