Alaptőke-emelés és új tulajdonosi szerkezet a Közép Európai Média és Kiadó Zrt.-ben

2007.11.28. 16:15

A Közép Európai Média és Kiadó Zrt. alaptőkéje 100 millió forintról 1 milliárd forintra emelkedett. A tőkeemelést a Társaság korábbi kizárólagos tulajdonosa, dr. Nobilis Kristóf, illetve dr. Spéder Zoltán hajtották végre. A tőkeemelés céljai a csoport organikus növekedése és a végrehajtott akvizíciók finanszírozásának biztosítása voltak. A Közép Európai Média és Kiadó Zrt. tulajdonosi szerkezete a tőkeemelés után: dr. Nobilis Kristóf 90 százalék, dr. Spéder Zoltán 10 százalék.

A tőkeemeléssel és a tulajdonosi kör bővítésével egyidejűleg a Társaság megalakította Igazgatóságát, melynek tagja dr. Nobilis Kristóf, (a társaság vezérigazgatója és 90%-os tulajdonosa); dr. Spéder Zoltán, (a társaság 10%-os tulajdonosa), valamint Vaszily Miklós, (a társaság operatív működésért felelős vezérigazgató-helyettese) lettek.

A Közép-európai Média és Kiadó Zrt. elsősorban a magyar és közép-európai regionális internet piacon rendelkezik érdekeltségekkel. A társaság tulajdonába tartozik az egyik leglátogatottabb magyarországi internetes portál, az Index.hu, a Velvet.hu online bulvármagazin, illetve a Totalcar.hu online autós magazin; a Portfolio.hu online gazdasági újság; a legnagyobb hazai e-kereskedelmi portál, a Bookline.hu, a legbővebb hazai szállodakínálatot nyújtó utazási portál, a C-travel.hu; az internetes nyelvtanulási lehetőséget nyújtó eNyelviskola.hu; valamint a közép-európai régió egyik legsikeresebb célzott reklámszolgáltatását nyújtó internetes társasága, a pozsonyi székhelyű Etarget is. Az internetes média- és szolgáltató érdekeltségek mellett a Közép-európai Média és Kiadó Zrt. érdekeltségi körébe tartozik továbbá a Plazmamédia digitális mozgóképes beltéri reklámszolgáltató, a Reakció havilap és 50%-ban a Napi Gazdaság napilapot és a napi.hu internetes portált működtető társaság is.  • Tippek
  • Hírek