Viola
-5 °C
-2 °C

Továbbra sincsenek benzinkutak az M7-es 70 kilométeres szakaszán

2008.04.12. 20:15
Még mindig nem épültek benzinkutak az M7-es autópálya balatoni szakaszán, így könnyen pórul járhatnak azok az autósok, akik kevés üzemanyaggal indulnak el. Ők csak akkor tudnak tankolni, ha lehajtanak az autópályáról. Az első kutakat a sztrádán várhatóan az év második felében adják át, de addig feltehetően a Balatonkeresztúr-Nagykanizsa közötti szakasz is elkészül, és még hosszabb részen nem lesz benzinkút.

Az M7-es autópályán Siófok és Balatonkeresztúr között nem lehet tankolni. A valamivel több, mint 70 kilométeres szakasz tavaly augusztusban, a kőröshegyi völgyhíd átadásával vált teljessé. Benzinkutak azóta sem épültek a sztrádán, aki tankolni akar, annak le kell hajtania az autópályáról.

A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központban már kiválasztották a leendő benzinkutak építőit. Az RTL Híradója úgy tudja, hogy a beruházások engedélyezési eljárása tovább tart a tervezettnél, és ezért nem kezdődtek még el a munkák.

A 137-es kilométernél a balatonlellei az egyik pihenőhely, ahová benzinkutat terveztek. A másik a balatonkeresztúri pihenő, a 167-es kilométernél.

A beruházók már tavaly ősz óta megvannak, de egyik helyszínen sem kezdődött meg az építkezés. Az új kutak várhatóan csak az év második felére készülnek el a dél-balatoni autópályán. Aki tehát nem akar kannában üzemanyagot cipelni a sztrádán leállt autójába, alaposan figyeljen arra, hogy mennyi benzinnel hajt fel a pályára.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!