Géza
-12 °C
-4 °C

Pénzfelvétel egy euróért az OTP-leányoknál

2005.01.10. 07:59
A OTP leányvállalatai által üzemeltetett ATM-eknél ezentúl kedvezményesen, egy euróért lehet pénzt felvenni. A külföldi készpénzfelvétel díja a más bankok által üzemeltetett bankjegy-automatákból változatlanul tranzakciónként 3 euró plusz egy százalék.
Az OTP Bank lakossági betéti bankkártyabirtokos ügyfelei ez év elejétől egységes díjért vehetnek fel készpénzt külföldön a hitelintézet leányvállalatai által üzemeltetett bankjegy-automatákból - közölte a Világgazdasággal a hitelintézet.

A külföldi bankjegy-automatákból a készpénzfelvétel díja az elmúlt év végéig mindenütt három euró plusz egy százalék volt. Az új, kedvezőbb díjtétel bevezetésével, az év elejétől az OTP Bank által kibocsátott, nemzetközi logóval ellátott lakossági betéti bankkártyákkal a hitelintézet szlovák és bolgár bankjainak bankjegy-automatáiból egységesen egy eurónak megfelelő összegű díjért vehetnek fel készpénzt az ügyfelek. A bank a mindenkori devizaeladási árfolyamon számítja át a díjat. Az új lehetőség az OTP Bank több mint 3,4 millió kártyabirtokos ügyfelét érinti.

Más ATM-ben drágább lesz

Az év elejétől az OTP Bank szlovák leányvállalata által kibocsátott bankkártyák egységes, tranzakciónként 40 koronáért használhatók készpénzfelvételre a bankcsoport nemzetközi ATM-hálózatában. A bolgár DSK Bank kártyabirtokos ügyfelei a helyi autorizációs központ működésének megkezdését követően a tervek szerint még ugyancsak ebben az évben igénybe vehetik külföldön a bankcsoport szolgáltatását a kedvezményes díjért.

A külföldi készpénzfelvétel díja a más bankok által üzemeltetett bankjegy-automatákból változatlanul tranzakciónként 3 euró plusz egy százalék.

Az OTP Bank Magyarországon 1390, az OTP Banka Slovensko Szlovákiában 102, a DSK Bank Bulgáriában 305 bankjegy-automatát üzemeltet.