Olga, Liliána
20 °C
35 °C

Felszámolják a Parmalatot

2004.03.19. 08:29
A Parmalat Hungaria Rt. igazgatóságának elnöke kérte, hogy a Fejér Megyei Bíróság a lehetőség szerinti legkorábbi időpontban hozza meg végzését a társaság felszámolásáról.
Csütörtök délután a Parmalat Hungaria Rt. igazgatóságának elnöke, Cristiano Villani beadványt terjesztett elő a Fejér Megyei Bírósághoz, amelyben azt kérte, hogy az a lehetőség szerinti legkorábbi időpontban hozza meg végzését a társaság felszámolásáról - értesült a Napi Gazdaság.

A napilap több, egymástól független forrásból szerzett információja szerint végül a tejipari cég azért döntött a felszámolás mellett, mert az olasz anyavállalat, a Parmalat S.p.A. elutasította az A-Tej Tejipari Kft.-nek a magyar leányvállalat további működtetésére tett ajánlatát. Bírósági forrásokból a napilap csütörtök este úgy értesült: ha a beadvány meg is érkezik, döntés az ügyben várhatóan legkorábban csak a jövő héten várható.

A beadványból kitűnik: a Parmalat Hungaria elleni felszámolási eljárást legelőször az olasz érdekeltségű Catone Kft. kezdeményezte. (Korábban a Catone 40 százalékos és a tejtermelők 60 százalékos tulajdonrészével hozták létre azt az A-Tej Tejipari Kft.-t, amely egy, a magyar leányvállalat további működtetéséről és bérbe vételéről szóló ajánlattal kereste meg az olasz Parmalatot.) A Catone-tól származó információnk szerint a vállalatnak mintegy 600 millió forinttal tartozik a magyar Parmalat.