Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Cégeket értékesített a Pick

2004.11.29. 12:24
A Pick Szeged Rt. eladta paprikagyárát és a Herz Szalámigyárat. A Szegedi Paprika Fűszer- és Konzervgyártó Rt. vevője a Forrás Rt. A szalámigyár vevője titkos.
A Pick Szeged Rt. értékesítette a Szegedi Paprika Fűszer- és Konzervgyártó Rt.-ben meglévő 100 százalékos, és a Herz Szalámigyár Rt.-ben meglévő 99,99 százalékos tulajdoni hányadát - tájékoztatta az MTI-t hétfőn Kovács Tamás, a Pick Szeged Rt. vezérigazgatója.

Még folyamatban

A Szegedi Paprika Fűszer- és Konzervgyártó Rt. esetében a vevő a Forrás Rt. volt - közölte a vezérigazgató. A Herz Szalámigyár Rt. értékesítése kapcsán az adásvételi szerződés nem teszi lehetővé a vevő nevének nyilvánosságra hozatalát - tette hozzá.

Kovács Tamás kifejtette, a következő két év reorganizációs és kibontakozási tervéhez szükséges eszközök előteremtése miatt döntöttek az érdekeltségek eladása mellett, erre a társaság egy korábbi közgyűlése adott keret-felhatalmazást. A Pick Szállítási Kft. értékesítésével kapcsolatos tárgyalások még folyamatban vannak, erről két hónapon belül születik döntés -tudatta a vezérigazgató.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a társaság feltétlenül a szállítmányozási tevékenység kihelyezése mellett dönt, ebben a kérdésben a gazdaságossági számítások eredményei a meghatározóak. A Pick Szeged Rt. és a Forrás Rt. is az Arago Holding érdekeltségébe tartozik.

Mint korábban hírt adtunk róla, a cég szűkíti a termékportfólióját, kiszervez, illetve megszüntet bizonyos tevékenységeket.