Judit
2 °C
7 °C

Eltűnőben a pluszköltségek

2007.10.10. 07:46
Az egyszeri tételek eltüntetésével, illetve a türelmi idő meghosszabbításával igyekeznek vonzóbbá tenni lakáscélú és szabad felhasználású hiteleiket a bankok: több piaci szereplőnél – legalábbis a futamidő első részében – az ügyfélnek gyakorlatilag csak a kamatot kell fizetnie. A kedvezmények – mivel az új kihelyezések szinte teljes mértékben ebben a devizanemben történnek – értelemszerűen a svájcifrank-alapú termékekre vonatkoznak.

Az Allianz Bank konstrukciója akár jövedelemigazolás benyújtása nélkül is igényelhető: emellett a hitelintézet ügyletenként egy fedezetként felajánlott ingatlan értékbecslési díját utólagosan az ügyfél bankszámláján jóváírja, illetve kezelési költséget sem számol fel. A hitelkamatból szintén kedvezményeket ad az Allianz, ha az ügyfélnek van biztosítása a csoportnál, vagy a hitelintézetnél folyószámlája. Amennyiben a kedvezmény alapjául szolgáló feltételek továbbra is fennállnak, a kamatból adott engedményeket öt évig garantálják.

A CIB most minden piaci kamatozású ingatlanfedezetes hitel igénylésekor kedvezményes kezelési költséget számol fel, ha az adós a kölcsön igénylésekor vállalja, hogy jövedelmét a banknál megnyíló számlájára utaltatja, és megad két csoportos beszedési megbízást, emellett automatikusan hitelkártyához is juthat az ügyfél.

Az ajándék hitelkártyát az Erste is ott tartja a tarsolyában. A bank nullaszázalékos kezelési költséggel igényelhető jelzáloghitelt kínál, figyelemre méltó, 6,90 százalékos THM mellett. Az Erste hitele emellett jövedelemigazolás nélkül is kérhető, illetve az ügyfél megtakaríthatja a közjegyzői, valamint az értékbecslési díjat is.

A legegyértelműbben hangzó ajánlattal most a K&H jelent meg a piacon: lakás- vagy jelzáloghitelének most „csak kamattal” árult változatát is kínálja, amelynél a szerződéskötés díjával, az értékbecslés költségével és a kezelési költséggel sem kell kalkulálnia az ügyfélnek.

A Raiffeisen szintén egy sor egyszeri tételt magára vállal: a hitelbírálatidíj-akciójukat kiterjesztették a jelzálogkölcsönökre is, és bizonyos feltételek mellett az értékbecslés költségétől is megmenekülhet az igénylő. Ha az ügyfél a számláját is kellően aktívan használja, az első hathavi kezelési költséget is jóváírja a hitelintézet.

Az UniCredit Kímélő Hitel néven vezetett be hasonló elven működő konstrukciót: az ügyfél a terméket akár kétéves türelmi idővel is igényelheti. A hitel jövedelemigazolás nélkül is kérhető, és az ügyfél dönthet úgy is, hogy az első hat hónap alatt alacsonyabb kamattal törleszti a kölcsönt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?