Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Leáll a Quick Magyarországon

2001.11.09. 16:56
A Belgiumban alapított Quick gyorsétterem-lánc leállítja magyarországi befektetéseit - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.
A közlemény szerint a Quick csoport anyagi helyzete az utóbbi időben jelentősen romlott, s ezért a társaság jövedelmezőségi okokból minden hosszú távú befektetését leállítja, köztük a magyarországi terjeszkedést is. A takarékossági intézkedések részeként a Quick 30 éttermet bezár Franciaországban és Belgiumban.

Két hónap a zárásig

A Quick kilenc meglévő magyarországi éttermének jövőjéről tárgyalásokat folytat potenciális franchise partnerekkel, illetve más étteremláncokkal. Amennyiben ezek a tárgyalások nem járnának sikerrel, elképzelhető, hogy a cég 2001 végén bezárja magyarországi éttermeit.

Nagylelkű búcsút ígér mukatársainak

A vállalat 160 alkalmazottat foglalkoztat Magyarországon. Ha a Quick Hungária bezárja itteni éttermeit, a törvény által előírt mértéken túlmenően kompenzálja és segíti munkatársait - áll a közleményben.

A Quick 2 milliárd forintot fektetett be Magyarországon, s az államtól semmilyen adókedvezményt, illetve támogatást nem kapott.

Tavaly 454 étteremben 670 millió euró árbevétel

A Quick európai gyorsétterem-láncot 1971-ben alapították Belgiumban. A cég jelenleg 454 étteremmel rendelkezik: ebből 329 Franciaországban, 106 Belgiumban, 9 Magyarországon, 6 Luxemburgban, 3 Andorrában és 1 Szlovéniában található. A Quicknek 16 ezer munkatársa van, s az elmúlt évi konszolidált árbevétele 669 millió euró volt.