Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Hirdetésben kérik a REHAB Rt. dolgozói a cég privatizálását

2004.09.25. 12:32
Egész oldalas hirdetésben kérték Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölttől a REHAB Rt. dolgozói a gyógyászati segédeszközöket gyártó és forgalmazó cég privatizálását szombaton.
"Most kéréssel és bizalommal fordulunk Önhöz, hogy segítségét kérjük nyolc éve tartó kálváriánk lezárásában" - áll a nyílt levélben, amely politikai hirdetésként jelent meg a Népszabadságban.

A dolgozók azt szeretnék elérni, hogy a REHAB Rt., amely a mozgáskorlátozottak számára készít gyógyászati eszközöket, a tulajdonukba kerüljön.

"Bízunk abban, hogy az új kormány érvényt szerez a törvényeknek és a munkások érdekeinek. Kérjük az Ön közbenjárását annak érdekében, hogy az ÁPV Rt. váltsa be a nekünk tett és a törvények által biztosított ígéretét, a dolgozók tulajdonhoz jutását" - olvasható a nyílt levélben.

A dolgozók azt írták: ez biztosíthatja a munkahelyek megtartását, a megfizethető, jó színvonalú betegellátást.

Mintegy egymillió, valamilyen fogyatékossággal élő ember lehet a kárvallottja annak, hogy az ÁPV Rt. halogatja a legnagyobb hazai gyógyászati segédeszközgyártó és forgalmazó cég még állami tulajdonban lévő részének privatizációját - mondta Hegedűs Lajos.

Kárpáti Zsuzsa, az MSZP-frakció egészségügyi munkacsoportjának tagja az MTI-nek azt mondta: fontos lenne, hogy az utolsó magyar tulajdonban lévő nagy gyógyászati cég a dolgozók tulajdonába kerüljön.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!