Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hirdetésben kérik a REHAB Rt. dolgozói a cég privatizálását

2004.09.25. 12:32
Egész oldalas hirdetésben kérték Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölttől a REHAB Rt. dolgozói a gyógyászati segédeszközöket gyártó és forgalmazó cég privatizálását szombaton.
"Most kéréssel és bizalommal fordulunk Önhöz, hogy segítségét kérjük nyolc éve tartó kálváriánk lezárásában" - áll a nyílt levélben, amely politikai hirdetésként jelent meg a Népszabadságban.

A dolgozók azt szeretnék elérni, hogy a REHAB Rt., amely a mozgáskorlátozottak számára készít gyógyászati eszközöket, a tulajdonukba kerüljön.

"Bízunk abban, hogy az új kormány érvényt szerez a törvényeknek és a munkások érdekeinek. Kérjük az Ön közbenjárását annak érdekében, hogy az ÁPV Rt. váltsa be a nekünk tett és a törvények által biztosított ígéretét, a dolgozók tulajdonhoz jutását" - olvasható a nyílt levélben.

A dolgozók azt írták: ez biztosíthatja a munkahelyek megtartását, a megfizethető, jó színvonalú betegellátást.

Mintegy egymillió, valamilyen fogyatékossággal élő ember lehet a kárvallottja annak, hogy az ÁPV Rt. halogatja a legnagyobb hazai gyógyászati segédeszközgyártó és forgalmazó cég még állami tulajdonban lévő részének privatizációját - mondta Hegedűs Lajos.

Kárpáti Zsuzsa, az MSZP-frakció egészségügyi munkacsoportjának tagja az MTI-nek azt mondta: fontos lenne, hogy az utolsó magyar tulajdonban lévő nagy gyógyászati cég a dolgozók tulajdonába kerüljön.