Sára, Márió
2 °C
6 °C

Magyarországon a világ legnagyobb ingatlanközvetítője

2006.10.05. 15:34
A világ legnagyobb nemzetközi ingatlanközvetítő hálózata, a 33 éve alakult, amerikai érdekeltségű Re/Max idén nyáron kezdte meg terjeszkedését Magyarországon. A nemzetközileg elismert cég itthon is dinamikus fejlődésbe kezdett: az elmúlt három hónapban már hat franchise partnert szerzett, és a közeljövőben további üzletkötések várhatók.

Idén július 14-én Magyarországon is megjelent a világ legnagyobb ingatlankövetítő cége, a Re/Max. A Magyarországra vonatkozó master franchise jogokat a nemzetközi hálózattól a Global Real Estate Kft. szerezte meg. A társaság a franchise szervezésével, a hálózat résztvevőinek oktatásával, valamint a marketinggel foglalkozik - tájékoztatta a cég az Indexet. Az ingatlanközvetítői tevékenységet a franchise partnerek, jogilag és pénzügyileg független vállalkozások és azok ügynökei látják el.

Az elmúlt nem egészen három hónapban a cég hat franchise partnerrel kötött szerződést, és október elején elindultak az irodavezetőknek és értékesítőknek szervezett tréningek is. Ugyanakkor a cég megjelenését továbbra is nagy érdeklődés kíséri, így folyamatosan tárgyalásokat folytatnak további lehetséges partnerekkel. A cég kétéves megtérülési idővel számol, illetve távlati céljai között szerepel 150 iroda megnyitása 15 év alatt, továbbá az egyik vezető ingatlanközvetítővé válni Magyarországon.

Az 1973-ban Denverben (Colorado, USA) alapított, nemzetközi ingatlan franchise hálózat, a Re/Max 1994-ben jelent meg Európában. Spanyolországban nyitotta első irodáját, majd évről évre egyre több országban, növekvő számú partnercégeivel folyamatosan tovább terjeszkedett. A vállalat jelenleg 31 országban 1469 irodával és 8445 értékesítővel van jelen Európában, a legnagyobb hálózattal Portugáliában (175 iroda), Olaszországban (160 iroda), Spanyolországban (158 iroda) és Törökországban (158 iroda) rendelkezik.