Mihály
2 °C
16 °C

Túró Rudi múzeumot kap

2006.07.07. 12:04
Románia és Szlovákia után a harmadik külföldi és első nyugati ország Olaszország, ahol a Pöttyös - a nemzetközi Dots márkanéven - megkezdte a hódítást. Itthon múzeumot terveznek a negyvenéves hungarikumnak.

Egy ismeretlen korú, de biztosan nagyon régi és jelenleg még működésképtelen Túró Rudi-automata, a névadás körülményeinek remélhetőleg tisztázódó hivatalos verziója, brigádnaplók, fotók, régi gyártási eszközök - egyebek között erre épül majd a Túró Rudi Múzeum, amellyel kapcsolatban ma még számtalan nyitott kérdés akad.


Kép a múltból - az ős-Rudit még kézzel csomagolták

Egyelőre bizonytalan az is, hol és mikor nyílik meg a múzeum, az időpontot illetően a jövő év eleje valószínűbbnek tűnik az idei év végénél - mondta el az Indexnek Sipos Judit üzletágigazgató. Közölte: a gyűjtést megkezdték, és ebben bárki segítségét szívesen veszik, ezért már több hirdetésben tettek közzé felhívást Túró Rudi-relikviákat keresve. A végül összegyűlő anyag jellegén, mennyiségén is múlik, hogy - bár már szinte bizonyosan Budapesten, és nem a mátészalkai üzemben - pontosan hol nyílik meg a tárlat.

Eközben a Pöttyös már túl van az első nyugati betörésén. Április végén megkezdődött a forgalmazás Olaszországban, és az első visszajelzések kedvezőek - mondta Sipos Judit. Turistaként elsősorban Észak-Olaszországban, az Auchan üzleteiben lehet találkozni az itthon készülő termékkel.


Dots - kóstolás Olaszországban
A bevezető szakaszban a kampány most az áruházi kóstoltatásra koncentrál, a fogyasztás várt növekedésével, a néhány tízmilliós darabszám elérésével párhuzamosan terveznek drágább és szélesebb kört elérő reklámokhoz nyúlni. (A magyarországi eladások darabszámra százmilliós nagyságrendűek, tízmilliós a román és a szlovák, az eddigi két külföldi piac.) Az olasz piacon évente százmillió eurót tesz ki a hűtött, szeletes tejdesszertek piaca - ez indokolta elsősorban a piac kiválasztását, hiszen itt már egy kisebb szelet kihasítása a piaci tortából is komoly eredményt jelent. A következő tervezett célpont Németország és Spanyolország lehet.