Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Túró Rudi múzeumot kap

2006.07.07. 12:04
Románia és Szlovákia után a harmadik külföldi és első nyugati ország Olaszország, ahol a Pöttyös - a nemzetközi Dots márkanéven - megkezdte a hódítást. Itthon múzeumot terveznek a negyvenéves hungarikumnak.

Egy ismeretlen korú, de biztosan nagyon régi és jelenleg még működésképtelen Túró Rudi-automata, a névadás körülményeinek remélhetőleg tisztázódó hivatalos verziója, brigádnaplók, fotók, régi gyártási eszközök - egyebek között erre épül majd a Túró Rudi Múzeum, amellyel kapcsolatban ma még számtalan nyitott kérdés akad.


Kép a múltból - az ős-Rudit még kézzel csomagolták

Egyelőre bizonytalan az is, hol és mikor nyílik meg a múzeum, az időpontot illetően a jövő év eleje valószínűbbnek tűnik az idei év végénél - mondta el az Indexnek Sipos Judit üzletágigazgató. Közölte: a gyűjtést megkezdték, és ebben bárki segítségét szívesen veszik, ezért már több hirdetésben tettek közzé felhívást Túró Rudi-relikviákat keresve. A végül összegyűlő anyag jellegén, mennyiségén is múlik, hogy - bár már szinte bizonyosan Budapesten, és nem a mátészalkai üzemben - pontosan hol nyílik meg a tárlat.

Eközben a Pöttyös már túl van az első nyugati betörésén. Április végén megkezdődött a forgalmazás Olaszországban, és az első visszajelzések kedvezőek - mondta Sipos Judit. Turistaként elsősorban Észak-Olaszországban, az Auchan üzleteiben lehet találkozni az itthon készülő termékkel.


Dots - kóstolás Olaszországban
A bevezető szakaszban a kampány most az áruházi kóstoltatásra koncentrál, a fogyasztás várt növekedésével, a néhány tízmilliós darabszám elérésével párhuzamosan terveznek drágább és szélesebb kört elérő reklámokhoz nyúlni. (A magyarországi eladások darabszámra százmilliós nagyságrendűek, tízmilliós a román és a szlovák, az eddigi két külföldi piac.) Az olasz piacon évente százmillió eurót tesz ki a hűtött, szeletes tejdesszertek piaca - ez indokolta elsősorban a piac kiválasztását, hiszen itt már egy kisebb szelet kihasítása a piaci tortából is komoly eredményt jelent. A következő tervezett célpont Németország és Spanyolország lehet.