Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

A többmilliárdos kár ellenére új sajtgyár épülhet Körmenden

2007.05.01. 11:25
Ha a kormány és az önkormányzat is segít, van esély arra, hogy újra felépíti a holland tulajdonos a körmendi sajtgyárat, amely pénteken égett le.
A holland tulajdonosok újra felépítenék a leégett körmendi sajtüzemüket, az önkormányzat pedig kész anyagilag is támogatást nyújtani a munkahelyek megtartásához - közölte az MTI érdeklődésére kedden a város polgármestere.

Újra tárgyalnak

Bebes István elmondta: szerdán tárgyalnak ismét a tulajdonosokkal Körmenden, akik eddig sem zárkóztak el attól a lehetőségtől, hogy újra felépítsék a leégett üzemet. A polgármester hangsúlyozta: nem elég az önkormányzat segítőkészsége, kormányzati segítségre is szükség lehet a munkahelyek megtartásához.

Egyelőre hivatalos kárbecslés nincs, a tűzeset körülményeit a szakértői vizsgálat tisztázza majd. A tulajdonosok több mint 3 milliárd forintra becsülik a keletkezett kárt, bíznak abban, hogy a biztosító megtéríti majd ezt az összeget.

Fejlesztési terveik voltak

Bebes megerősítette, hogy a holland cég korábban megvásárolta az üzem mögötti területet, fejlesztési tervei voltak Körmenden.

A holland érdekeltségű World Proteins Kft. közel négyezer négyzetméteres üzemcsarnoka pénteken égett le, szinte teljes terjedelmében. A tűz a ládamosó helyiségben keletkezett, de átterjedt az üzem más részeire, köztük egy raktárra is, ahol sajtgyártáshoz, pizzakészítéshez használt alapanyagokat és csomagoló anyagokat tároltak.

A két napig tartó oltásban 22 tűzoltóautóval 85 tűzoltó vett részt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!