Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A többmilliárdos kár ellenére új sajtgyár épülhet Körmenden

2007.05.01. 11:25
Ha a kormány és az önkormányzat is segít, van esély arra, hogy újra felépíti a holland tulajdonos a körmendi sajtgyárat, amely pénteken égett le.
A holland tulajdonosok újra felépítenék a leégett körmendi sajtüzemüket, az önkormányzat pedig kész anyagilag is támogatást nyújtani a munkahelyek megtartásához - közölte az MTI érdeklődésére kedden a város polgármestere.

Újra tárgyalnak

Bebes István elmondta: szerdán tárgyalnak ismét a tulajdonosokkal Körmenden, akik eddig sem zárkóztak el attól a lehetőségtől, hogy újra felépítsék a leégett üzemet. A polgármester hangsúlyozta: nem elég az önkormányzat segítőkészsége, kormányzati segítségre is szükség lehet a munkahelyek megtartásához.

Egyelőre hivatalos kárbecslés nincs, a tűzeset körülményeit a szakértői vizsgálat tisztázza majd. A tulajdonosok több mint 3 milliárd forintra becsülik a keletkezett kárt, bíznak abban, hogy a biztosító megtéríti majd ezt az összeget.

Fejlesztési terveik voltak

Bebes megerősítette, hogy a holland cég korábban megvásárolta az üzem mögötti területet, fejlesztési tervei voltak Körmenden.

A holland érdekeltségű World Proteins Kft. közel négyezer négyzetméteres üzemcsarnoka pénteken égett le, szinte teljes terjedelmében. A tűz a ládamosó helyiségben keletkezett, de átterjedt az üzem más részeire, köztük egy raktárra is, ahol sajtgyártáshoz, pizzakészítéshez használt alapanyagokat és csomagoló anyagokat tároltak.

A két napig tartó oltásban 22 tűzoltóautóval 85 tűzoltó vett részt.