Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Ezer lakás a Sashegy lábánál

2007.06.12. 07:26
A Biggeorge's NV mintegy 35 milliárd forintos beruházás keretében építi meg a Sasad Ligetet, amely eltüntet egy régi "sebhelyet". A hatfázisú projekt első két ütemében megépülő lakások kétharmada már elkelt, több mint 400 ezer forintos négyzetméteráron.

Az alapkő letételével hivatalosan is megkezdődött a Sasad Liget építése, amelynek Újbuda egyik remek adottságú telke ad helyet. A Sashegy lábánál, Gazdagrét szomszédságában elterülő, egykor laktanyaként funkcionáló 13 hektáros ingatlant a Kincstári Vagyoni Igazgatóság két évvel ezelőtt meghirdetett pályázatán nyertes Biggeorge's Holding szerezte meg 5 milliárd forintért.

A cégcsoport fejlesztéssel foglalkozó vállalata, a Biggeorge's NV vezérigazgatója, Hajnal István a ceremóniát követően a Napi Gazdaságnak elmondta: az első, várhatóan a jövő év közepén elkészülő ütemben több mint kétszáz, a második fázisban pedig 248, átlagosan 70 négyzetméteres lakást alakít ki a kivitelezéssel megbízott Hérosz Zrt., összesen pedig hat ütemben mintegy ezer lakást terveznek megépíteni.

A beruházás tempója a piaci viszonyoktól függ, ezért kérdéses, mikor zárul a projekt. Az összesen 35 milliárd forintba kerülő fejlesztés a lakások kialakítása mellett magában foglalja egy 12 ezer négyzetméteres irodaház és egy sportcentrum megépítését is.

A beruházás iránt igen nagy az érdeklődés, amit leginkább az mutat, hogy eddig az első fázisban elkészülő lakások 70 százalékát sikerült eladni, a második ütem lakásainak pedig mintegy negyede talált gazdára, 410, illetve 430 ezer forintos négyzetméteráron.

Molnár Gyula, Újbuda polgármestere azt emelte ki, hogy a beruházás eredményeként eltűnik az a régi sebhely, amely eddig Sasadot elcsúfította. A városatya hozzátette, a rendkívüli fejlesztői aktivitásnak köszönhetően az újlakás-építések alapján felállított rangsorban a XI. kerület megelőzte az elmúlt időszakban rendre első helyezett XIII. kerületet.