Visszahívás a Suzukinál

2004.12.07. 08:31
Különösen teljes gázadáskor lehet veszélyes az egyes Suzuki Wagon R+ modellekben előforduló hiba, hogy a bovden megszorul vagy kiakad. A Népszabadság érdeklődésére a gyár megerősítette a lap információját, miszerint visszahívják és a márkaszervízekben ingyenesen átvizsgálják az érintett modelleket, ez csak Magyarországon 25 800 kocsit jelent.
Európa szerte összesen 112 800 autót hív vissza átvizsgálásra a Suzuki - írja a Népszabadság. A döntés Magyarországon 25 800 autót érint. Az 1,3-as motorral szerelt Wagon R+ modelleknél a gázbovden lehet hibás, mely esetenként megszorulhat vagy kiakadhat. A tulajdonosokat értesítik, és ha kell, djímentesen kicserélik a hibás alkatrészt. A gázbovden kiakadása főleg teljes gázadáskor lehet veszélyes.

Nem a Suzuki az első

A Magyarországon gyártott autók közül először az Opel Astrák esetében került sor visszahívásra, amikor az üzemanyagtöltő nyílást kellett földelni - emlékeztett a Népszabadság. Az 1995-ös akció itthon 35 ezer, Európában 2,3 millió autót érintett. Az Audi TT sportkocsikra utólag hátsó légtereleőt és elektronikus menetstabilizálót szereltek fel, majd később a hátsó lengőkar tömítését cserélték (2001-ben 41 ezer TT és S3-as típusnál).  • Tippek
  • Hírek