Vártnál nagyobb árbevételt hozott a lottószenvedély

2003.03.11. 10:17
A tervezettnél csaknem 25 százalékkal több, 102 milliárd forint árbevételt ért el tavaly a Szerencsejáték Rt. - derül ki az előzetes adatokból.
A 2001. évinél 38 százalékkal nagyobb árbevétel elsősorban az ötös lottó iránti nagy érdeklődéssel magyarázható: e számsorjátékon tavaly többször hatalmas összegű nyereményalap halmozódott föl. Ezek sorából a magyar szerencsejátékok történetében eddig példátlan összegű, 2,971 milliárdos főnyeremény emelkedik ki, amit éppen az év utolsó ötös lottó sorsolásán vittek el.

40 milliárd forint játékadó

Az ezt megelőző hónapokban hétről hétre egy-másfél milliárdot költöttek a játékosok, a rekordnyeremény elérésében reménykedve. Ezzel együtt - szinte törvényszerűen - nemcsak a bevétel növekedett, hanem a kifizetett nyeremény is: elérte a 40 milliárd forintot, és ez harmadával múlja felül a 2001. évben nyereményként kifizetett összeget.

A számsorsjátékok közül az ötös lottó, a sportfogadásos játékok közül a tippmix volt a legnépszerűbb. Előzetes számítások szerint ugyancsak összesen mintegy 40 milliárd forint volt az az összeg, amit az SzRt. játékadóként fizetett be a múlt évben a költségvetésbe. Ebben az évben 94,5 milliárdos forgalommal számol az országosan háromszáz saját lottózóval rendelkező társaság.  • Hírek
  • Hírek