Máté, Mirella
12 °C
30 °C

Augusztustól olcsóbb a ferihegyi taxitranszfer

2006.07.31. 08:20
A Budapest Airport Zrt. pályázatának nyertese, a Zóna Service Konzorcium a jelenlegi áraknál átlagosan harminc százalékkal kedvezõbb ajánlatával nyert. A cég 150, öt évnél fiatalabb gépkocsiból álló flottával kezdi meg mûködését.

Augusztus közepétõl olcsóbban taxizhatnak a Ferihegyi repülõtérrõl a városba igyekvõ utasok, turisták. A Budapest Airport Zrt. által kiírt pályázat nyertese, a Zóna Service Konzorcium ugyanis a jelenlegi áraknál átlagosan 30 százalékkal kedvezõbb ajánlatával nyert, vagyis például a két leggyakoribb zónába 3500-3600 forintért szállítja az utasokat. (Ezt egyébként már ma is megtehetné, a Ferihegyen posztoló Tourist Taxi márkanév alatt üzemelõ VIPT Személyszállító Kft. ügyvezetõje, Szakál József ugyanis egyéni vállalkozóként tagja a konzorciumnak.)

Olcsóbb és színvonalasabb lesz a szolgáltatás, hiszen a nyertes egy legalább 150, öt évnél fiatalabb gépkocsiból álló flottával kezdi meg mûködését, s ezt a parkot 12 hónapon belül 200 új jármûvel váltja fel, és közöttük feltûnnek majd a Londonban megszokott fekete taxik is. A sofõröktõl elvárják az idegennyelv-tudást is.