Piroska
-2 °C
5 °C

Száz magyar troli Rigának

2004.03.09. 11:19
A római siker után a lett fővárosban is jól szerepelt a magyar gyártású Trollino. Összesen mintegy száz járművet szállítanak le Rigába.
Jelentős sikert ért el Rigában a Ganz Transelektro Közlekedési Rt, hiszen összesen száz légkondicionált, csuklós trolibusz eladásáról kötött megállapodást a lett főváros közlekedési vállalatával.

Tízmilliárdos bevétel

A Népszabadság értesülése szerint az idén mintegy húsz járművet adna át a tendergyőztes magyar cég a megrendelőnek, az utolsó trolikat 2007-ben kell leszállítaniuk.

A megállapodás mintegy 40 millió eurós bevételt jelent a társaságnak. A Ganz Transelektro Közlekedési Rt már dolgozott a lett fővárosban, hiszen a magyar vállalat korábban a Riga villamosparkjának felújításában, korszerűsítésében is közreműködött - írta a Népszabadság.

Megfigyelők szerint az eddigi eredmények alapján javultak a Ganz Transelektro kilátásai a Baltikumban. Jók a magyar esélyek a kaunasi trolibusztenderen is, ott a közeljövőben harminc trolibusz vásárlásáról dönt a litván nagyváros önkormányzata.

Mint azt a Népszabadság megírta, a Ganz Transelektro a lengyel Solaris céggel közösen fejlesztett ki új trolibusztípust, amellyel - mint azt megírtuk - nemrégiben Rómában nyertek el megbízást, és már Debrecenben is tesztelik a járművet.