Leonóra, Inez
-4 °C
6 °C

Jó negyedévet zártak a kereskedelmi tévék

2003.05.29. 09:35
A tv2 áprilisi nettó árbevétele 55 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, az RTL Klub is történetének második legjobb hónapját zárta.
A tv2 nettó árbevétele 2003 áprilisában meghaladta a 2,72 milliárd forintot, ami az egy évvel korábbihoz képest 55 százalékos növekedést jelent. Az összeg tartalmazza a televízió teljes bevételét, a reklámszpotok és a szponzorálás esetében az ügynökségi jutalék értékét is magában foglalja.

Műsorszolgáltatási díj előre

A rendkívül magas áprilisi eredmény következtében a tv2 az év első négy hónapjában 7,08 milliárd forint bevételt tudhat magáénak - tájékoztatott a televízió. A tv2 idén is egy évre előre kifizette a műsorszolgáltatási díjat az ORTT-nek. A díj minden évben a KSH által közzétett éves fogyasztói árindexnek megfelelően nő, így a 2004. júliusig terjedő időszakra előre fizetendő díj meghaladja az 1,75 milliárd forintot. A tegnap befizetett összeget a tv2 saját számlájáról, külső segítség vagy bankhitel nélkül utalta át.

Második legjobb

Az RTL Klub - nem teljes, csak a klasszikus reklámszpotok alapján számított, ügynökségi jutalékok levonása nélküli - áprilisi bevétele 2,85 milliárd forint volt, amit eddig csak egyszer, tavaly novemberben szárnyalt túl a televízió. Az RTL Klub idei első négyhavi nettó bevétele pedig 8,9 százalékkal nőtt a bázishoz képest, és 7,8 milliárd forint lett.