Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Malaccal domborít a Tesco

2004.12.30. 08:23
A karácsonyi elsőség után a Cora csak a harmadik lett a szilveszteri árukínálat árösszehasonlításakor, a Tesco akciós termékekkel, és az újévi malac mindenkinél alacsonyabb árával győzőtt.
A bőség és nyugalom szigete lett az év utolsó hetére a budaörsi kereskedelmi aranyháromszög. Az itt működő három hipermarket mindegyike erősen felkészült a szilveszteri rohamra, ám a tömeg szemmel láthatóan nem olyan koncentrált, mint karácsonykor volt.

Pezsgő egy áron, virsliben élen a Tesco

A pezsgő áránál mintha összebeszéltek volna, szinte nem volt eltérés. Ugyanakkor jellemző, hogy ilyenkor mindhárom kiskereskedelmi lánc a habzóbort is pezsgőként kínálja, holott a két termék köszönőviszonyban sincs egymással. A virslinél árnyaltabb volt a helyzet, köszönhetően a Corának, amely a baromfivirsli kilóját akciósan is 265 forintért adta, míg az Auchan 139-ért, a Tesco pedig 129-ért.

A brit üzletlánc amúgy is csaknem minden szilveszteri-újévi élelmiszert rendkívül olcsón kínált. Így ha vásároltunk volna, az összeállított kosarat itt vehettük volna a legolcsóbban. A cég egyébként a malaccal tarolt, ugyanis a fél malac elejének ára ugyan megegyezett az Auchanéval, a hátulját azonban 200 forinttal olcsóbban kínálta, mint a szemközti hipermarket és ugyanennyit vert rá a Corára is. A kechupot is komoly árengedménnyel kínálta.

Jelentős borválaszték

A Napi Gazdaság év végi körsétáján kiderült, hogy az Auchan és a Cora nagyobb választékot adott a szilveszteri kellékekből, a Tesco parkolójában azonban konténerből árulták a szilveszteri időszak slágertermékét, a petárdákat. A leginkább lecsupaszított polcokat az Auchanban láttuk, a legjobban feltöltötteket a Corában. Dicséretes a Tesco borkínálata, ránézésre mind a két konkurens áruházét felülmúlja, sőt versenyképes a Corával a külföldi borkínálat terén is, igaz a britek az olasz, a vetélytárs - nem véletlenül - a francia nedűkkel domborít.

Elszomorító volt azonban, hogy a Corában szerda délelőtt nem tudtunk csemege ecetes tormát vásárolni, ugyanis teljesen eltűnt a polcokról. Mindent összevetve a malac ára miatt a NAPI Gazdaság által vizsgált szilveszteri finomságokban a karácsonyi elsőség után árban alulmaradt a Cora, míg a legjobb ajánlatot a Tesco adta. Az Auchan mindössze kétszáz forinttal maradt le, éppen annyival, amennyivel drágábban adta a malac hátsó részét.