Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Máv-pályázatot nyert az Alcatel

2003.10.15. 16:23
A Máv Rt. két pályázatán nyert az Alcatel összesen 22 millió euró értékű beruházást - jelentette be a cég a honlapján. Mindkét beruházás közlekedésirányító rendszerek felújításáról, modernizálásáról szól.
Honlapján jelentette az Alcatel, hogy két megbízást kapott a Máv Rt.-től, összesen 22 millió euró értékben, közlekedésirányító rendszerek kiépítésére. A Máv az EU brüsszeli Bizottsága a 2000. évi ISPA alapjából kapott 190 millió euró vissza nem térítendő támogatást. Ezt az összeget három vasútvonal rehabilitációjára használja fel.

Távvezérlés Monorról

A Budapest-Cegléd-Szolnok-Lökösháza vasútvonal rehabilitáció részeként valósul meg Vecsés, Üllő és Monor állomásokon integrált elektronikus biztosítóberendezés telepítése. Ez Monor központtal Vecsés és Üllő állomások kezelését is lehetővé teszi távvezérlés kialakításával. Az új berendezéshez szükséges az energiaellátás kialakítása is.

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonal rehabilitáció részeként valósul meg Budapest és Kimle között ETCS rendszer telepítése. Az Európai Vasúti Közlekedésirányító Rendszer telepítése lehetővé teszi a nagyobb vonalsebesség üzembiztos alkalmazását és tovább javítja a közlekedésbiztonságot - derül ki a Máv honlapján közzétett közleményből.