Auguszta
-4 °C
2 °C

A Videotoné a marcali farmergyár

2008.05.08. 08:03
A részben Széles Gábor tulajdonában álló Videoton Holding a napokban megvásárolta a Mustang Zrt. volt marcali farmergyártó cégét, értesült a Népszabadság. A gyárban már ebben a hónapban újra elindul a sorozatgyártás, de az még titok, hogy mi fog ott készülni.

A napokban megvette a Videoton Holding a Mustang Zrt. volt marcali farmergyártó cégét – írja a Népszabadság. A lap szerint az üzemben már folyik a próbagyártás, és még ebben a hónapban elindul a sorozatgyártás is, ám az még titok, hogy pontosan mit is állítanak ott elő.

Sinkó Ottó, a Videoton holding elnöke erről azt mondta a Népszabadságnak: "jellegében bizonyos mértékig hasonlít majd a tevékenység az előző tulajdonos által végzetthez". Sinkó azt sem közölte, hogy ez az első időszakban hány dolgozót foglalkoztatnak majd, azt viszont igen: ha felfuttatát a termelést, akkor négyszáz ember dolgozhat az üzemben.

A holding elnöke azt nem közölte, mennyiért szerezték meg a marcali céget, amit Mustang Konfekcióipari Zrt.-ről VT EPMA Zrt.-re kereszteltek, míg tevékenységét a munka-, illetve felsőruházati cikkek gyártásáról egyebek mellett víz-, gáz-, fűtés-, légkondicionáló-szerelésre, ipari gépek üzembe helyezésére változtattak. A lap szerint a gyáregység átalakítására az új tulajdonos körülbelül százmillió forintot fordított.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft