Ervin
14 °C
21 °C

A Wallis építheti a tévészékházat

2006.11.23. 09:47
A Wallis-csoport nyerte azt a pályázatot, amelyet az új MTV-székháznak helyet adó ingatlan tulajdonosára, a Millenniumi Média Kft.-re írt ki a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) - tudta meg a Napi Gazdaság Pyrkosz Stanislav Tomasztól.

A KVI sajtóreferense azonban nem kívánt részleteket elárulni sem a pályázaton részt vevők számával, sem a szerződés részleteivel kapcsolatban. Az igazgatóság egyébként még augusztus végén írt ki pályázatot a Millenniumi Média 4,6 milliárd forint névértékű, százszázalékos üzletrészére. Ez a társaság tulajdonolja és kezeli azt a két, a főváros III. kerületében, a Bojtár és a Kunigunda utca kereszteződésénél fekvő ingatlant, amelyen a kormány 2005-ös döntése szerint az MTV új székházának kell felépülnie.

Egy még tavaly májusban közzétett előzetes részvételi felhívás szerint az összesen 18 hektáros ingatlanon 32 ezer négyzetméter nettó alapterületű, mintegy 1200 fő elhelyezésére és ellátására elegendő irodaházat és stúdiókat kell felépíteni. A berendezéseket és technikai eszközöket pedig nettó 41 ezer négyzetméteren kell beépíteni. Az előzetes becslések szerint a beruházás mintegy 20 milliárd forintba kerülhet.