József, Bánk
-6 °C
0 °C

Dupláztak a wellness-szállodák

2005.09.09. 13:00
Egy wellness-szállodai szoba átlagosan 12 648 forintba került éjszakánként júliusban. A szobafoglaltság 43,3 százalékos volt az évben.
A KSH adatai szerint megduplázódott a wellness- szállodák árbevétele az első hét hónapban az előző év azonos időszakához képest. A növekedés egyrészt az ilyen típusú intézmények számának növekedésével valamint a vendégforgalom dinamikus növekedésével függ össze. Egy wellness-szállodai szoba átlagosan 12 648 forintba került éjszakánként most júliusban. Ez egy átlagos szállodai szobánál 500 forinttal több.

A wellness szállodák szobafoglaltsága 43,3 százalék volt az első 7 hónapban, ami a szállodai átlagtól kismértékben elmarad. A nyári hónapok ebben a szegmensben is emelkedő kihasználtságot hoztak. Júliusban a wellness-szállodákban eltöltött éjszakák száma az egy évvel korábbinak duplája volt.

Július 31-én összesen 28 wellness-szálloda működött hazánkban 2155 szobával és 5331 férőhellyel. A férőhelyek száma egy év alatt több mint duplájára emelkedett. A wellness szállodák mellett jelentős növekedést mutattak fel az apartmanszállodák is, ahol a bevételek 113 százalékkal bővültek a január-júliusi időszakban az egy évvel korábbihoz képest.