Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C

Új Zwack Unicum

2004.08.23. 15:17
Unicum Next néven új likőrt fejlesztett ki a Zwack Rt. Az ősnél kisebb alkoholtartalmú és kevésbé keserű ital forgalmazása a napokban kezdődött.
Több mint kétszáz évvel az azóta világhírűvé vált gyógynövény likőr megszületése után új Unicumot hoz forgalomba a Zwack. Az Unicum Next kevésbé lesz keserű, és a mostani piaci trendeknek megfelelően a receptura kisebb, 35 százalékos alkoholtartalommal számol - mondta el az Indexnek a cég kommunikációs igazgatója, Kerényi Péter. Ugyanakkor a formavilág csak jelzésértékűen változik, az először fél és egy literes kiszerelésben forgalomba kerülő likőr a megszokott kerek üvegben kerül a boltokba, és - igaz, a Next szó x betűjeként - megmarad a kereszt is, amely arany helyett vörös lesz. A név egyebek között arra utal, hogy az ital kifejlesztésében már a következő, szám szerint a hatodik Zwack generáció képviselői, Zwack Sándor és Zwack Izabella is részt vettek.

A társaság hamarosan intenzív reklámkampányt indít a termék bevezetésére. Ennek szlogenje a "Könnyű-Neked" fordulat arra utal, hogy az új terméket elsősorban azoknak kínálják, "akik mindig szerettek volna az Unicum-kedvelők népes táborába tartozni, de másfajta íz-élményre vágytak" - fogalmazott Kerényi Péter. Az ital ízében a citrus jellegű gyümölcsök dominálnak, a keserű ízekért felelős összetevők háttérbe szorulnak - tette hozzá.

Az Index Unicum Nextet már kóstolt forrásai szerint az új ital a félédesebb keserűlikőrök ízvilágához áll közelebb, mint saját őséhez.

Az Unicum több mint három millió literes éves termelése mellett a Zwack Rt. százezer literes nagyságrendben kezdi meg a kistestvér gyártását, a forgalmazással kapcsolatos pontos adatokat, terveket azonban üzleti titokként kezeli a cég - mondta Kerényi Péter. Az ital elsősorban a magyar piacra készült, de hamarosan megkezdik exportját is.