Teréz
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Leány- és legénytőzsde Indiában

2002.02.27. 10:45
Leány- és legénytőzsdei napot tartott Indiában egy kalkuttai házasságközvetítő iroda. A "kereskedési" napon összesen 100 férfit és 164 nőt kínáltak megvételre az érdeklődő szülőknek.
A legényárfolyama 10 ezer rúpia volt - nyitáskor, nap közben és záráskor egyaránt -, a leánykurzus pedig 7500 (ugyancsak egész nap).

A hagyományos terménytőzsdékkel ellentétben a kalkuttai leány- és legényvásáron személyesen jelen volt az "áru" is. Továbbá a 264 fős "raktárkészlet" személyi adatait kivetítették egy nagy vászonra, melyet minden érdeklődő feszülten figyelhetett.

Egyszerű procedúra

"Az elgondolás az volt, hogy leegyszerűsítjük a szülők által nyélbe ütött házasságkötések hosszadalmas procedúráját" - magyarázta az Asian Age című lap tudósítójának Ruma Ghos, a vásár rendezője.

Indiában a legtöbb házasságot még ma is a szülők "hozzák össze". Különösen a szegényebb néprétegek soraiban a házasulandók csak a házasságkötés napján ismerik meg egymást.

Megelőzik ezt a hozományról, a horoszkópok egyeztetéséről, a kaszthoz való tartozás ellenőrzéséről folyó tárgyalások. Többnyire a családok ismerősei járnak el közvetítőkként.