Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Emelkedéssel riogat a shortkirály

2009.04.15. 07:33

Optimistává vált az amerikai részvénypiacokkal kapcsolatban Steve Leuthold, aki a Grizzly Short Fund élén tavaly 74 százalékos nyereséget ért el amerikai részvények shortolásával. A 71 éves szakértő a Bloombergnek azt nyilatkozta, pályafutása alatt még sohasem voltak ilyen alulértékeltek a részvények, és azt tanácsolta a befektetőknek, emeljék 65 százalékra portfóliójukban a részvények arányát.

Leuthold a március 9-i kereskedésben 676 pontos mélyponton záró S&P-500 indextől azt várja, hogy idén 1100 pontig emelkedik, ami a tegnapi értékhez képest 30 százalékos növekmény lenne. A szakértő szerint a legnagyobb amerikai vállalatok sokkal inkább alulértékeltek, mint a kisebb cégek. Az egyes szektorok közül a technológiait és a biotechnológiait részesíti előnyben, mivel véleménye szerint a pénzügyi papírok nem lehetnek a piac vezetői fölfelé.

Leuthold azt tanácsolja a befektetőknek, hogy tartózkodjanak a nem ciklikus fogyasztási javakban érdekelt cégektől - ilyenek az élelmiszer-, gyógyszer- vagy cigarettagyártók -, illetve a közműtársaságoktól. Hasonlóan optimista Marc Faber is, aki úgy véli, a márciusi mélypontokat nem fogjuk ismét elérni.

A piacoknak szükségük van egy 5-10 százalékos korrekcióra, miután rövid távon túlvetté váltak, de aztán ismét fölfelé indulhatnak és júliusra az S&P-500 index elérheti az ezer pontot. Faber nyilatkozata hozzájárulhatott a Citigroup-rallyhoz is, a guru ugyanis azt mondta, a Citi 5-10 dollárig is emelkedhet, mielőtt majd visszaesik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?