Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már százhúsz amerikai bank dőlt be

2009.11.09. 06:48
A pénteki pocsék foglalkoztatási adatok után ismét rossz hír érkezett Amerikából: újabb öt bank ment csődbe a múlt héten, így 120-ra nőtt a válság idei áldozatainak száma az országban. A Szövetségi Betétbiztosító (FDIC) eheti listáján szerepel egy olyan bank is, amely részesedett a bankmentő csomagból (TARP).

A United Security Bank (Sparta), a Home Federal Savings Bank (Detroit), a United Commercial Bank (San Francisco), a Gateway Bank (St. Louis) és a Prosperan Bank (Oakdale) bukásával a CIT Group hét eleji reorganizációs csődvédelmét nem számítva 120-ra emelkedett a banki áldozatok száma idén az USA-ban.

Közülük a United Commercial bukása talán a legfájdalmasabb, ez a bank ugyanis Amerika-szerte rendelkezett fiókokkal, sőt, Hong Kongban és Shangai-ban is megvetette lábát, ráadásul tavaly 299 millió dolláros kormányzati mentőcsomagban részesült. A mostani csőddel az FDIC-nek 1,4 milliárd dollárt kell kifizetnie. A bank 11,2 milliárd dollárnyi eszköz- és 7,5 milliárd dollárnyi betétállománnyal rendelkezett október végén, ezeket a kaliforniai East West Bank veszi át. A többi négy bank állományainak új tulajdonos kezébe történő átadása mintegy 132,7 millió dollárjába kerül az FDIC-nek.