Reklámért részvényt kapott Bruce Willis

2009.12.23. 07:37 Módosítva: 2009.12.23. 09:14
Több mint három, egészen pontosan 3,3 százalékos részesedést szerez az ismert amerikai színész, Bruce Willis a Belvedere nevű francia cégben, amely Sobieski vodkamárkájáról ismert. A részvényeket fizetségül kapja, amiért a társaság reklámkampányában szerepel.

Nyolcvanháromezer darab részvénnyel fizeti ki a Belvedere nevű francia vodkagyártó Bruce Willisnek azt, hogy az amerikai színész négy éven keresztül világszerte reklámozza a Sobieski márkanevű vodkát. Ez mintegy 3,3 százalékos részesedést jelent és a mai záróárfolyammal számolva közel 3 millió eurót ér.

A befektetők pozitívan fogadták a hírt, a mai kereskedésben a Belvedere részvényei közel 10 százalékkal értékelődtek fel. A cég azt is hozzátette, hogy várakozásai szerint Sobieski márkájú vodkájának értékesítései megduplázódtak az idei évben az Egyesült Államokban.

A társaság még tavaly júliusban csődvédelemhez folyamodott, nagyszabású reorganizációs programot vezetett be. Ennek keretein belül számos érdekeltségének értékesítését vette tervbe, például a Marie Brizad likőr eladását, amelyre a híresztelések szerint eddig több mint 5 ajánlat érkezett.