A Pizza Hut is visszavonul Izlandról

2010.04.09. 17:47
A Pizza Hut három étterméből kettőt bezár Izlandon, mert a rossz gadzasági helyzet miatt visszaesett pizzáinak kereslete. A legnépszerűbb éttermük továbbra is működik majd az egyik bevásárlóközpontban.

A Pizza Hut egy kivételével bezárja éttermeit Izlandon, mivel a gazdasági válságban megcsappant a kereslet kínálata iránt, áll a vállalat közleményében. Ez ugyanakkor nem jelent tömeges bezárásokat, mivel jelenleg is csak három étterme van az országban a vállalatnak.

pizza450

A Reuters szerint a 320 ezer lakosú országban annyit romlott a gazdasági helyzet, hogy sokan már nem engedhetik meg maguknak, hogy rendszeresen pizzát rendeljenek.

A Pizza Hut húsz év után számolja fel éttermei többségét Izlandon, csak a legnépszerűbbet hagyja meg a főváros egyik bevásárlóközpontjában.

A Pizza Hut részleges kivonulása hónapokkal követi a McDonald's döntését, amely 2009 októberében döntött úgy, hogy bezárja három éttermét. Akkor az utolsó napokban kígyózó sorok keresték fel az éttermeket, hogy még utoljára vegyenek maguknak egy Big Mac-et.