Aliz
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Sörért sztrájkolnak a Carlsbergnél

2010.04.09. 16:29 Módosítva: 2010.04.09. 16:31
Sztrájkolni kezdtek a világ negyedik legnagyobb sörgyárának dolgozói, miután a Carlsberg vezetése április elsejétől az ebédidőre korlátozta a sörfogyasztást a raktárakban.

Több száz raktári dolgozó és autóvezető csatlakozott a megmozduláshoz, melynek keretében az ellen tiltakoztak, hogy a korábbi gyakorlattal ellentétben elsejétől csak ebédidőben lehet sört fogyasztani.

A vállalat vezetése a hónap elején úgy döntött, hogy korlátozza a raktári dolgozók munkaidőben történő sörfogyasztását.

Jens Bekke, a vállalat szóvivője elmondta: "Korábban sör, víz és üdítőital is volt az üzem területén több helyen is elhelyezett hűtőszekrényekben, de a hónap elejétől sört már csak a büfében, ebédidőben lehet fogyasztani."

A szállítással foglalkozó munkavállalókra vonatkozóan továbbra is érvényben marad a korábbi szabály, mely szerint naponta három kissört fogyaszthatnak, ezt a jogot követelik maguknak a raktári dolgozók is.

Szerdán 800-an kezdték a sztrájkot, tegnap 250 fő még mindig nem vette fel a munkát, majd a munkaadó és a szakszervezet tárgyalásokat kezdeményezett.

A sörszállítás tegnapra szinte teljesen megbénult, de a szóvivő azt reméli, hogy a sztrájk pénzügyi hatása ettől sokkal jelentéktelenebb lesz.