Egymilliónál több járművet hív vissza a GM

2010.06.08. 21:45 Módosítva: 2010.06.08. 21:47
Elektromos hiba miatt túlmelegedhetnek luxusterepjárók és kisteherautók ablakmosó rendszerei, ezért a General Motors egymilliónál is több járművet hívott vissza, főként az Egyesült Államokban.

A General Motors (GM) amerikai autógyártó visszahívta több mint 1,3 millió járművét egy tűzveszélyes elektromos hiba miatt, derült ki kedden az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság irataiból. A visszahívás 18 típust érint, főleg az Egyesült Államokban.

Az elektromos hiba az autók ablakmosó rendszerét melegítheti túl, és főleg a csúcskategóriás városi terepjárókat és kisteherautókat érinti. A GM közlése szerint a most visszahívott modellek 2008-ban már részt vettek egy hasonló okokból történt visszahívásban, de azóta új jelentések érkeztek túlmelegedésekről.

Az autógyártó szerint jelentéktelen hibától kezdve az ablakmosó folyadékot tartó műanyag elolvadásáig terjedhet a baj nagysága, és ritka esetekben a szerkezet lángra is kaphat. Ez utóbbi eset legalább négy alkalommal történt meg, írta az AFP francia hírügynökség.