Véget ért a világ leghosszabb vására

2010.08.08. 21:13
Véget ért szombaton az amerikai Iowa államban az egyik autópálya mentén tartott garázsvásár, ami a befejezéskor a világ leghosszabb ilyen eseménye lett - közölte vasárnap az amerikai CBS csatorna. Olyan hosszú volt, hogy nyolc várost is magában foglalt a záráskor.

Garázsvásár az, amikor a garázs elé vagy a nyitott garázsban az emberek kipakolják megunt, nem használt, de viszonylag jó állapotban lévő holmijukat, hogy az arra járó lehetséges vásárlók kedvükre szemlézhessenek, és vásárolhassanak. Természetesen az árak is alacsonyabbak az ilyen eseményen.

A CBS beszámolója szerint az Iowa állambeli 1-41-es autópálya mentén tartották meg a világ leghosszabb garázsvásárát, amely nyolc évvel ezelőtt kezdődött egy egyszerű újsághirdetéssel. Aztán egyre többen csatlakoztak a vásárhoz, ami végül 135 kilométer hosszú lett Manilla városától Grimes városáig, mivel az autópályánál ennyi házban indítottak garázsvásárt.

Az eladók azt mondták: a garázsvásár kiváló alkalom, hogy a potenciális vevők, gyakran arra haladó autósok, megtalálják olcsón azt, amiről előzőleg azt gondolták, hogy nincs pénzük megvenni, vagy már nem lelhető fel. Az eladóknak pedig alkalom arra, hogy megszabaduljanak attól, ami már nem kell nekik, és kitisztítsák a lomtárukat, vagy az annak használt garázsukat.

A világ leghosszabb garázsvására az 1-41-es iowai autópálya mentén, szombaton ért véget, méghozzá nagy sikerrel. Ez annyira lelkesítően hatott a vásározókra, hogy máris elkészítették a tervet egy újabb akcióra, ami állítólag még augusztusban elindul.