Aliz
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

A velenceieknek elegük van a turistákból

2010.11.14. 19:31 Módosítva: 2010.11.14. 19:32

Ironikus demonstrációt tartottak vasárnap Velence lakói, tiltakozva az egyre nagyobb méreteket öltő turizmus ellen, ami állításuk szerint oda vezet, hogy Disneyland mintájára látványpark, azaz "Veniceland" lesz a városukból.

"Velence annak a húszmillió turistának a szórakoztató parkjává vált, akik évente elárasztanak minket" - közölte Matteo Secchi, a tiltakozást szervező Venessia csoport szóvivője, emlékeztetve, hogy az észak-olasz városnak mindössze 59 ezer lakója van. "Most már csak annyit tehetünk, hogy rendezünk egy partit, és felavatjuk a Veniceland szórakoztató parkot.

Ez egy ironikus provokáció a város vezetőinek, akik, úgy tűnik, nem képesek visszafordítani a folyamatot" - áll a közleményben. A megmozdulás résztvevői különféle kosztümökbe bújva haladtak végig a várost kettészelő Canal Grandén, majd venicelandi "belépőket" árultak a turistáknak a város vonatpályaudvarán. Giorgio Orsoni, Velence polgármestere a tüntetés kapcsán annyit közölt, hogy együtt fog dolgozni a Venessia csoporttal, hogy "megtalálják a lehető legjobb megoldást" a problémára.