Rendkívüli prémium és béremelés a Continentalnál is

2010.11.22. 18:21
A Siemens és a Bosch után újabb német óriásvállalatnál kapnak a dolgozók rendkívüli fizetésemelést; hétfőn a Continental jelentette be, hogy a tervezettnél korábban emelik a béreket, és extra prémiumot osztanak.

A Magyarországon is érdekelt autóipari beszállító több mint 25 ezer németországi dolgozója jövő április helyett már februártól kapja megemelt fizetését. A társaság 45 millió euró jutalmat is szétoszt, és ebből nemcsak a németországi üzemekben dolgozók, hanem "telephelytől függően" valamennyi alkalmazott kap majd. A cég azt hálálja meg az extra juttatással, hogy a dolgozók a válságban is helytálltak. "Munkatársaink oroszlánrészt vállaltak abban, hogy a Continental a vártnál hamarabb jutott túl a válságon" - nyilatkozott Heinz-Gerhard Wente személyzeti igazgató.

Korábban több más németországi központú multinacionális vállalat tájékoztatott rendkívüli béremelésről és jutalomról. A Magyarországon ugyancsak érdekelt Bosch például októberre hozta előre a fizetésemelést, a Siemens vezetősége pedig bejelentette, hogy 310 millió euró extra prémiumot osztanak szét a dolgozók között, és jövő április helyett februárban emelik a béreket.