Armani-hotel nyílhat a Kaukázusban

2011.02.04. 07:18

Armani-hotel nyílhat Oroszországban, ha valóra válnak az olasz divattervező szállodaipari cégének tervei - értesült ágazati forrásokból a Kommerszant. Az első fejlesztését tavaly Dubaiban megnyitó Armani Hotels and Resorts ráadásul nem is a gazdag Moszkvában vagy Szentpéterváron tervezi megjelenését, hanem a sztavropoli régióban; a hegyvidéki terület már a XIX. században is fürdőhely volt, most az a szépséghibája, hogy túlságosan közel esik a háborús feszültségekkel, iszlamista felkelőkkel teli kaukázusi térséghez - számol be a Napi Gazdaság.

A mintegy 130 gyógy-, illetve ásványvizes forrást magában foglaló vidék a Szovjetunió idejében népszerű nyaralóhely volt, azóta azonban infrastruktúrája lepusztult - figyelmeztetnek szakértők -, olyan hotelek, illetve szolgáltatások pedig egyáltalán nincsenek, amelyek jómódú vendégeket csábíthatnának oda. Javíthatja ugyanakkor a feltételeket, hogy 2014-ben a közelben, Szocsiban lesz a téli olimpia, s ehhez kapcsolódóan már épülnek az utak és más létesítmények.

Azt egyelőre nem tudni, pontosan melyik településen jelenne meg az Armani-beruházás, az azonban már kiszivárgott, hogy összértéke meghaladhatja a 150 millió dollárt (durván 30 milliárd forintot). Hírek szerint Pjatigorszk Jeszentuki vagy Kiszlovodszk kerülhet szóba - ezek alkotják Zseleznovodszkkal együtt a Minyeralnije Vodi (Ásványvizek) néven ismert fürdőcentrumot - , utóbbiban nemrég már nyílt egy 275 szobás spahotel és két új van készülőben. Az orosz kormányzat tervei közt szerepel a fürdőhelyeket és síterepeket összekapcsoló fejlesztések támogatása - mondta el a múlt héten, a davosi világgazdasági fórumon az érintett régió elnöke, aki ott már beszélt az elképzelésekről. Az Armani-projekt hivatalos bemutatóját a márciusi cannes-i MIFIM ingatlanvásárra tervezik a fejlesztők.