Élményfürdő lesz a sepsiszentgyörgyi strandból

2011.02.18. 09:55

Élményfürdővé alakítják a sepsiszentgyörgyi strandot, amelynek korszerűsítést a székelyföldi város lakói szorgalmazták - írja az Új Magyar Szó című bukaresti napilap. A strand átalakításáról a közmeghallgatást a sepsiszentgyörgyi városháza weblapján hirdették meg még januárban.

A honlapon az érdeklődők megtekinthették a strand átalakításának látványterveit is, és javaslatot tehettek, hogy inkább a sportolási vagy a szabadidős tevékenységek legyenek hangsúlyosak az átépítés után. Az elmúlt egy hónapban mintegy 1300 sepsiszentgyörgyi szavazott a honlapon.

A szavazatok alapján átalakítják a meglévő nagymedencét, ezen kívül csúszdák és más élményelemek szórakoztatják majd a kikapcsolódni vágyókat.

A városvezetés abban bízik, hogy a élményfürdő jobban vonzza majd a látogatókat, mint az eddigi strand, és az átépítés összege megtérül. Számítások szerint a sepsiszentgyörgyi aquapark kiépítése kétmillió euróba kerül. Ha csak felújítanák a strandot, arra egymillió eurót kellene költeni.

Az önkormányzat saját költségvetéséből, vagy befektető részvételével szeretné megvalósítani a beruházást, amit még 2011-ben el szeretnének kezdeni.