Máté, Mirella
14 °C
30 °C

Buffett beszólt a Tescónak

2011.05.04. 07:49

A világ egyik leggazdagabb befektetője, Warren Buffett figyelmeztette a Tescót, hogy amerikai terjeszkedése túlságosan vakmerő, így érdemes lenne az amerikai piac meghódításával kapcsolatos terveket újragondolni. A legnagyobb brit kiskereskedelmi láncban a guru cége is rendelkezik részesedéssel.

A világ egyik leggazdagabb befektetője, Warren Buffett a Tesco amerikai terjeszkedésének felülvizsgálatára sürgetett egy részvényesi konferencián Omahában - derült ki a The Times írásából. A guru szerint a Tesco tengerentúli terjeszkedése túlságosan vakmerő volt. Buffett megjegyzése azért is figyelemre méltó, mivel a társasága, a Berkshire Hathaway 3 százalékos részesedéssel rendelkezik a legnagyobb brit kiskereskedelmi láncban.

Buffettnél is egyenesebben fogalmazott a Berkshire elnök-helyettese, Charlie Munger, aki szerint a Tesco amerikai kalandja meggondolatlan volt, és ezt meg is mondta volna nekik, ha erről megkérdezik, de nem kérdezték meg. A világhírű befektetők véleménye azért is különösen érdekes, mert a Tesco jelenlegi vezérigazgatója, Philip Clarke továbbra sem igazán elkötelezett a Kaliforniában, Nevadában és Arizónában működő Fresh & Easy mellett.