Árpád
-2 °C
4 °C

Buffett beszólt a Tescónak

2011.05.04. 07:49

A világ egyik leggazdagabb befektetője, Warren Buffett figyelmeztette a Tescót, hogy amerikai terjeszkedése túlságosan vakmerő, így érdemes lenne az amerikai piac meghódításával kapcsolatos terveket újragondolni. A legnagyobb brit kiskereskedelmi láncban a guru cége is rendelkezik részesedéssel.

A világ egyik leggazdagabb befektetője, Warren Buffett a Tesco amerikai terjeszkedésének felülvizsgálatára sürgetett egy részvényesi konferencián Omahában - derült ki a The Times írásából. A guru szerint a Tesco tengerentúli terjeszkedése túlságosan vakmerő volt. Buffett megjegyzése azért is figyelemre méltó, mivel a társasága, a Berkshire Hathaway 3 százalékos részesedéssel rendelkezik a legnagyobb brit kiskereskedelmi láncban.

Buffettnél is egyenesebben fogalmazott a Berkshire elnök-helyettese, Charlie Munger, aki szerint a Tesco amerikai kalandja meggondolatlan volt, és ezt meg is mondta volna nekik, ha erről megkérdezik, de nem kérdezték meg. A világhírű befektetők véleménye azért is különösen érdekes, mert a Tesco jelenlegi vezérigazgatója, Philip Clarke továbbra sem igazán elkötelezett a Kaliforniában, Nevadában és Arizónában működő Fresh & Easy mellett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?