Menekíti a pénzét a Siemens

2011.09.20. 09:49

Német lapértesülés szerint félmilliárd eurónyi betétet vitt át a Siemens csoport egy francia banktól az Európai Központi Bankba.

A Financial Times kedden azt írta, hogy az EKB-nál magasabb kamathoz jut a német ipari nagyvállalat, de a meg nem nevezett francia bank pénzügyi helyzete miatti aggodalom is indokolta a lépést a lapnak nyilatkozó informátor szerint. A Siemens összesen 4-6 milliárd euró közötti összeget tart az EKB-nál, többnyire egy hetesnél hosszabb betétek formájában.

Azt nem lehet tudni, hogy melyik francia bankból vonta ki félmilliárd eurónyi betétjét a Siemens. Egy, az ügyhöz közel álló forrás azt közölte, hogy a nagy francia bankok közül nem a BNP Paribas volt az. A Siemens és az EKB nem kommentálta a híreszteléseket.

A Moody's hitelminősítő a múlt héten egy fokozattal "Aa2"-re rontotta "Aa1"-ről a francia Crédit Agricole bankcsoport adósminőségi osztályzatát, és szintén egy fokozattal "Aa3"-ra "Aa2"-ről a Société Générale adósbesorolását. A döntést a francia pénzintézetek görög államadósságnak való kitettségével indokolták.