Szilárda
0 °C
6 °C

Cégről nevezte el magát a szocialista párt

2001.08.29. 14:36
Kapcsolódó cikkek (1)
Ízlelgessük a következő neveket. Magyar Szocialista Trappista Párt, Magyar Igazság és Herendi Pártja, Fiatal Demokraták Pick! Ha tetszenek, gondolkodásmódunk hasonló a flamand szocialistákéhoz, akik pártjukat úgy nevezték át, hogy az egy igen népszerű márkanévre utaljon. Az érintett ásványvíz-palackozó pert fontolgat.
Gazdaság és politika tökéletes harmóniáját kívánta megvalósítani a belga párt agytrösztje, amikor kitalálta, hogy a formációt kereszteljék át Socialistische Partij Andersre, ami önmagában értelmetlen, hiszen Másmilyen Szocialista Pártot jelent, viszont rövidítése a SPA, amely egy városka és egy nagy ásványvízipari cég neve. A szocialisták jelenleg Guy Verhofstadt miniszterelnök liberálisainak koalíciós partnerei.

Mit szeretnek a skacok? Ásványvizezni!

A Spadel NV ásványvizeit Spa márkanév alatt forgalmazza. A megnevezés Belgiumban igen ismert, ezért is ugrott rá a fiatalok körében nagyobb népszerűségre törő politikai szervezet. Spa fürdőváros az Ardennekben található. A Spadel 1921-ben szerzett ott jogot a feltörő forrásvíz palackozására.

Megalakul a Fidesz-B.O.C.I. kormány?

Magyarországon ugyan nem készült olyan - a világ más részein megszokott - felmérés, hogy melyik a legértékesebb márkanév, a Young & Rubicam reklámügynökség azonban idén összeállított egy listát a "legmegbecsültebbekről". A cég 1057 hazai és külföldi márkát vizsgált meg, az első öt sorrendje: Pick, Trappista, Herendi, Zsolnay, RTL Klub.

A politikai pr-esek nagy bánatára a magyar "brandek" általában túl sok betűből állnak ahhoz, hogy rövidítésként befussanak. Milyen párt lenne az mondjuk, amelynek neve kilenc szóból áll, hogy a kezdőbetűk kiadhassák a listán 19. helyezett Piros Aranyat? A rövid kategória egyetlen esélyese a Pick mellett a szelídségen felül némi együgyűséget sugárzó Boci.

Kérek két deci szénsavmentes balosat

"Első reakciónk a meglepetés volt" - mondta Marc du Bois, a cég fejlesztési igazgatója. "Csak azután hívtak fel bennünket, hogy közzétették a tervet." A vállalat most tanulmányozza a jogi ellencsapás lehetőségét.