Nárcisz
1 °C
16 °C

Megalázással a bevételkiesés ellen

2002.01.20. 21:18
Radikális, ám annál eredményesebb módon lép fel egy lengyel élelmiszerbolt-tulajdonos a tolvajok ellen. A tetten érteket eddig kiállította egy ketrecben, ámde mostantól választási lehetőséget kínál: ha a kedves tolvaj akarja, inkább a képét teszik ki a kirakatba.
Eugeniusz Kaczynski kereskedelmi vállalkozó legutolsó húzása szinte liberálisnak nevezhető az előzményekhez képest: a szupermarket-tulajdonos ugyanis választási lehetőséget kínál a tetten ért tolvajoknak abban, hogy milyen módon alázza meg őket - írja az ABC.com

Megalázással a bevételkiesés ellen

A lopások okozta kárt sokalló Kaczynski már első lépésével teljes sikert ért el. A Zambrowban található boltban bevezette ugyanis azt a rendszert, hogy a fülön csípett kleptomániásokat a rendőrség kiérkezéséig közszemlére tette egy, az áruházban felállított ketrecben.

Inkább a fotó

A kereskedő elmondása szerint amióta a delikvenseknek választhatnak, hogy a ketrecbe mennek vagy képük kikerül a szupermarket kirakatába, még minden érintett az utóbbi lehetőség mellett döntött és egyikük sem jelent meg soha többé a boltban.

Nem kukoricázik

Az Index gazdasági-bűnügyi riportere egyelőre nem tudta klaviatúravégre kapni a lengyel rendőrség szóvivőjét abban a kérdésben, hogy a hatóságok mit szólnak az erős pedagógiai vénával megáldott szatócs gyakorlatához.