Alfréd
-2 °C
2 °C

Bono pénzeli a gazdagok elitlapját

2006.08.08. 07:55
A U2 antiglobalista énekese is tulajdonrészt szerzett a Forbesban.

A jelek szerint a Forbes családban a pénzcsináláshoz utoljára az 1990-ben elhunyt Malcolm S. Forbes értett, négy fia és egy lánya ugyanis a magánrepülőgép, a Fabergé-tojáskollekció és az eredeti Lincoln-kézirat után pénteken eladta a Forbes magazin kiadói jogaival rendelkező Forbes Media társaságot is.

A vevő az Elevation Partners kockázatitőke-társaság. Az ügylet pikantériája, hogy a vásárló cég egyik tulajdonosa az ír U2 együttest vezető, antiglobalista nézeteiről ismert Bono. Az ügylet részletei nem ismertek, de a New York Times úgy tudja, hogy a 40 százalékos pakettért 250-300 millió dollárt kapott a család.


Steve Forbes

A Forbest még a mostani eladók nagyapja, B. C. Forbes alapította 89 évvel ezelőtt, s a magazin azóta a pénzvilág és az elit egyik vezető lapjává, azaz az antiglobalista mozgalom által kritizált világ egyik szimbólumává vált. Steve Forbes jelenlegi családfő szerint az ősök egyetértenének a tranzakcióval, az Elevation ugyanis mind a technológia és a média világában, mind pedig a nyomdaiparban otthonosan mozog.