Alfréd
-3 °C
3 °C

Negyedmillió dollár gyorséttermi ebédért

2003.07.14. 09:53
Negyedmillió dollárért, vagyis körülbelül hatvanmillió forintért együtt ebédelhet egy internetes aukció győztese a világ második leggazdagabb emberével. Warren Buffett egy gyorsétteremben ad befektetési tippeket az egyelőre ismeretlen személyazonosságú licitálónak. Akinek nem volt negyedmilliója, egy ismeretlen omahai üzletemberre is pályázhatott. Ő végül 25 dollárért kelt el.
A "shtinyt" nick mögé bújó győztesnek 250 100 dollárért, vagyis mintegy hatvanmillió forintért nyílik lehetősége arra, hogy ebéd közben beszélgethessen hét barátja társaságában a legendás befektetővel. A licitálást szervező eBay ígérete szerint Buffett - akit Bill Gates mögött a második leggazdagabb embernek tartanak - elmeséli eddigi tapasztalatait alkalmi asztaltársainak, és felhívja a figyelmet a jelenlegi legjobb befektetési lehetőségekre.

Befektetési tanácsadás gyorsétteremben

"Ez egy olyan alkalom, amilyen csak egyszer adódik az életben. Kaphatsz valakinek a tudásából, és ez a valaki Warren Buffett, aki szinte már legenda" - reklámozta aukcióját az árverést szervező cég. Az ebéd mellett a sikeres licitáló jót tehet kevésbé szerencsés embertársaival is. Az aukció bevétele ugyanis a San Franciscó-i Glide Szeretetszolgálat kasszáját gyarapítja.

Az ebéd egy New York-i gyorsétteremben lesz. A 72 esztendős Buffett ugyanis ellenállhatatlan rajongást érez a gyorséttermi ételek és a Coca-Cola iránt. Az eddigi jótékonysági ebédeken azonban kínai kosztot volt kénytelen fogyasztani.

Olcsóbb megoldás is van

Aki a Buffettel töltött ebédet túl drágának találta, az USA-beli Omaha állam egy abszolút ismeretlen üzletemberével elköltendő étkezésre is licitálhatott. A győztesnek mindössze 25 dollárt kell fizetnie, és együtt ebédelhet Curt Morehouse, aki családja szállítmányozó vállalkozásában dolgozik.

"Lehetőséget kapsz, hogy felcsippents a tudásomból és lásd, minden tehetségem ellenére hogyan keresek mindössze negyvenezer dollárt évente. Tudd meg titkomat, miként támogatom gyermekemet minden hónapban, és hogyan étkezem egészségesen összesen száz dollárból havonta" - mondta Morehouse az eBay-ben tartott reklámbeszédében.