Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Cégörökös kerestetik

2005.08.18. 12:47
Néhány éven belül mintegy tizennégyezer bécsi kisvállalkozás tulajdonosa vonul nyugdíjba, sokuknál azonban nincs, aki átvegye az üzletet. A Bécsi Gazdasági Kamara most "örökösbörzén" keresi a vállalkozó kedvü fiatalokat.
Az elkövetkező tíz évben tizennégyezer kisbolt-, heuriger- és panziótulajdonos, valamint mesterember vonul nyugdíjba Bécsben. Sokuk esetében azonban nincs, aki átvegye az üzletet, mert gyermekeik egy életre elfordultak a szülőket egész nap lefoglaló kifőzdétől, pékbolttól vagy cipészüzlettől.

Mivel a Bécsi Gazdasági Kamara nem szeretné, ha eltűnnének a város iparának és kereskedelmének ezen színfoltjai - amelyek mellesleg a munkavállalók 17 százalékának biztosítanak megélhetést -, "örökösbörzén" keres utódokat az üzletek számára.

Ennek keretében nemcsak az alkalmas utód kiközvetítését vállalja magára, de jogi és gazdasági tanácsadással segíti a régi tulajdonosokat, hogy miként őrizzék meg vállalkozásuk értékét. A kamara ezzel azt a mintegy tizenötezer fiatal vállalkozót célozza meg, akik csak a nagy lehetőségre várnak. Pénzügyi tanácsadással, kedvezményes biztosításokkal és indulóhitellel segítik az újdonsült vállalkozókat a már bejáratott üzletek és kis üzemek átvételében illetve modernizálásában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?