Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Kártérítés a csúnya kínai énekesnek

2001.09.26. 14:48
Egy kínai bíróság kártérítésre ítélt két zenei site-ot, miután azok szavazást rendeztek az ország legrondább énekeséről, és az egyik jelölt, egy kínai rockénekes beperelte őket. A felperes közel hétszázezer forintnyi kártérítést kap az ítélet nyomán.
Zang Tianshuo
A 37 éves Zang Tianshuo harmadik helyezést ért el a kétes dicsőséget hozó versenyben - közölte a South China Morning Post. A sértett énekes a sajtónak elmondta, hogy rosszul érzi magát a jelölés és a harmadik hely miatt, mert szerinte senkinek semmi köze hozzá, hogy ronda-e vagy sem. Tianshuo egyébként húszezer jüant (közel hétszázezer forintot) kap az ítélet nyomán, és a wanwa.com-nak, illetve a neatease.com-nak nyilvánosan bocsánatot is kell kérnie, amiért őt is jelölte.

"A pénz nem érdekel, a perrel csak a haragomat akartam levezetni" - nyilatkozta Tianshuo - "Nem gondolom, hogy csúnya vagyok, ezt senki sem gondolja magáról. De csak az anyámnak van joga ez ügyben ítélkezni. Ugyanakkor a megítélt kártérítés szerintem kevés ahhoz, hogy a későbbiekben elrettentse azokat, akik hasonló gorombaságon törik a fejüket."

Az első és a második helyezett Cai Guoqing és Wei Wei nem indított pert. Ez utóbbiak a kínai tinilányok kedvencei, ezért valószínű, legtöbben csak viccből szavaztak rájuk.