Piroska
-2 °C
5 °C

Ikertornyok épülnek Londonban

2003.03.04. 14:03
A Temze partján a Docklands üzleti negyedben készül ikertornyokat építtetni a Canary Wharf Group.
A Richard Rogers által tervezett tornyok Nagy-Britannia legmagasabb épületei közé tartoznának, bár tervezett pontos magasságukat nem közölték. A Canary Wharf Group (CWG) illetékese kijelentette, hogy az ingatlanpiac jelenlegi helyzete (a negyedben az utóbbi időben egyre több üzlethelyiség szabadul fel) nem riasztja őket vissza a beruházástól.

Tizennyolc hónap

A CWG szerint a tervezés, engedélyeztetés, előkészítés legalább tizennyolc hónapig tart, addigra az ingatlanpiac is feléled, bár az építkezést csak akkor kezdenék el, ha lennének bérlők az összesen négyszázezer négyzetméter alapterületű irodaépületre. A felhőkarcolókat az alsó szinteken egy éttermeknek és boltoknak helyet adó épület köti össze, közölte a BBC.

Tizennyolc épület

A dokknegyed rehabilitációja a nyolcvanas években kezdődött, ekkor alakították meg a Londoni Dokknegyed Fejlesztési Testületet (London Docklands Development Corporation), ezután épült itt az első felhőkarcoló, a Canary Wharf torony. A CWG-t a londoni tőzsdén jegyzik, a csoport jelenleg összesen tizennyolc irodaépületet kezel.